Mede-oprichter Ronald Prins vertrekt bij Fox-IT

Na 18 jaar gaat Ronald Prins weg bij Fox-IT. Per 1 januari 2018 legt hij zijn functie als directeur neer. Dat valt te lezen op www.fox-it.com.

Prins heeft in 1999 samen met Menno van der Marel Fox-IT opgericht, het eerste digitale forensisch onderzoeksbureau in Nederland. Onder de leiding van Prins en Van der Marel groeide het bedrijf, gericht op het bestrijden van cybercriminaliteit, naar een omzet van 28,5 miljoen euro. In 2015 werd het bedrijf overgenomen door NCC Group.

Prins vindt dat het tijd is voor verandering, zo laat hij weten op www.fox-it.com. “Ik ben er trots op dat Fox-IT een bepalende speler is geworden op gebied van cybersecurity. We zijn er tevens in geslaagd om mee te bewegen met de groei in de markt en door de overname door NCC Group zijn we ook in staat om internationaal verder uit te bouwen. Fox-IT is daarmee in een volgende fase gekomen, en voor mij wordt het tijd om verder te gaan. Cybersecurity is van een technisch issue een nationaal veiligheidsvraagstuk geworden. Bij andere instellingen zal ik mij dan ook blijven inzetten om Nederland digitaal veiliger te maken.”

Fox-IT kiest ervoor om de werkzaamheden van Prins bij verschillende mensen binnen de organisatie neer te leggen. Een deel van zijn taken is de afgelopen periode reeds overgedragen binnen de organisatie. Na 1 januari 2018 blijft Prins als adviseur verbonden aan Fox-IT.

Lees ook: Interview met Ronald Prins: ‘We hebben een nieuwe generatie politici nodig voordat het thema cybersecurity goed opgepakt wordt’ in IP 3 / 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *