Henk Pröpper wordt tijdelijk CPNB-baas

Het bestuur van de CPNB stelt Henk Pröpper aan als interim-directeur na het aangekondigde vertrek van directeur Eppo van Nispen. Pröpper zal hier voor een periode van ongeveer een halfjaar aan de slag gaan.

Op 14 november maakte de CPNB bekend dat directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer op 1 februari 2018 overstapt naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar hij algemeen directeur wordt. Het CPNB stelt in een persbericht de tijd te willen nemen ‘om zeer zorgvuldig tot een goede keuze voor een nieuwe directeur te komen’ en in afwachting van de afwikkeling van de sollicitatieprocedure Henk Pröpper aan te zullen stellen als interim-directeur.

Henk Pröpper werd in 1998 directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. Tussen 2003 en 2011 was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Sinds 1 december 2011 was hij directeur van De Bezige Bij, waar hij in juli 2016 vertrok. Hij werd in 2013 ook voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Sinds 2017 bestiert hij zijn eigen bureau: Pröpper Advies, vanwaaruit hij voor overheden en culturele instellingen en uitgeverijen werkt.
(Foto: © Rob Elsing)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *