Eppo van Nispen tot Sevenaer nieuwe algemeen directeur Beeld en Geluid

Eppo van Nispen tot Sevenaer is door de raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid benoemd tot algemeen directeur. De afgelopen zeven jaar was hij directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Hij start zijn werkzaamheden op 1 februari 2018.

Van Nispen tot Sevenaer volgt Jan Müller op die op 1 oktober jl. afscheid nam als directeur. Als algemeen directeur is hij verantwoordelijk voor de visie, de strategie en het beleid van Beeld en Geluid, waar de mediacultuur centraal staat. Voor zijn directeurschap bij CPNB werkte hij als directeur bij de Openbare Bibliotheek in Delft (DOK). Ook was hij in diverse functies betrokken bij de ontwikkeling van televisieprogramma’s, voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders. Tegenwoordig vervult hij verschillende nevenfuncties. Zo is hij lid van een aantal adviesraden, zoals Mediawijzer.net, Prins Claus Fonds, NTR en TEDx Delft.

Van Nispen tot Sevenaer begint met zijn werkzaamheden op 1 februari 2018. Tot die tijd neemt Tom De Smet de taken als algemeen directeur waar. Het Management Team van Beeld en Geluid bestaat verder uit Ineke Middag (unitmanager Museum), Tom De Smet (unitmanager Archief) en Daniël Mogendorff (unitmanager Bedrijfsvoering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *