Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) op 4 november

De Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) op zaterdag 4 november staat onder andere in het teken van ‘facts matter’ en de samenwerkingen met GLAMs (culturele instellingen) en educatieve partners.

Bij Meeting Plaza in Utrecht vind dit jaar de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) plaats. Op 4 november staan dan 3 tracks centraal. Een van deze tracks gaat over Wikimedia-samenwerkingen met GLAMs (culturele instellingen) en educatieve partners. Een tweede track is “facts matter”, over fake news in de wereld dat via de media ook Wikipedia dreigt te bereiken.

Het totaalprogramma bevat een brede waaier van presentaties van actuele projecten op Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata. Ook technische ontwikkelingen en onderzoek naar de waarde en impact van open data en samenwerking met de Wikimediaplatforms komen aan bod.

Een van de sprekers is al bekend: James Heilman, associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. Heilman is sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation.

De WCN wordt afgesloten door Grof Geschud. Het duo Grof Geschud bestaat uit Lander Severins en Myrthe van Velden, vierdejaarsstudenten aan de Koningstheateracademie te ‘s-Hertogenbosch. Voor de WCN maken ze een afsluitende voorstelling.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *