Nieuwe plugin laat journalisten artikelen verkopen via blockchain

De Amsterdamse startup Katalysis heeft een WordPress-plugin gelanceerd waarmee media en individuele journalisten op hun eigen website losse artikelen kunnen verkopen aan lezers.

De plugin werkt in principe hetzelfde als de begin 2016 gelanceerde Blendle Button,  een WordPress-plugin van het journalistieke platform Reporters Online waarmee individuele journalisten artikelen op hun eigen site kunnen verkopen. Het verschil is dat bij de Katalysis-plugin blockchain-technologie gebruikt wordt om bij te houden wie de rechten heeft om een artikel te lezen en wie daadwerkelijk eigenaar is van het stuk. De blockchain is een netwerk van computers dat in feite een gezamenlijke boekhouding bijhoudt.

Lees verder op villamedia.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *