Jubileumfeest: Metamorfoze bestaat 20 jaar

Metamorfoze,  het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed, bestaat twintig jaar. Dat  wordt gevierd met een feest: Metamorfoze in woorden en akkoorden op dinsdagmiddag 7 november a.s. in Rotterdam. Ook wordt op die dag een jubileumboek gepresenteerd.

Dankzij de samenwerking met meer dan 130 grote en kleine erfgoedinstellingen zijn talloze archieven, bibliotheekcollecties, correspondenties, boeken, kranten en tijdschriften die bedreigd werden door verval, behouden voor de toekomst. Door digitalisering is een groot deel online toegankelijk gemaakt via Delpher, het Geheugen van Nederland en de websites van de erfgoedinstellingen. Op 7 november krijgen bezoekers in de vorm van verhalen, liederen en muziek te horen over twintig jaar Metamorfoze en vijf eeuwen geconserveerd papieren erfgoed.

Muzikaal-literair programma
Jacques Klöters (cabaretier/programmamaker) is de verteller en presentator van de middag. Bezoekers krijgen muziek te horen van het muziek-ensemble Camerata Trajectina met zang van Nico van der Meel en Hieke Meppelink en van bekende zangers en muzikanten uit de kleinkunst, onder andere: Jetta Starreveld, Bas Marée, Rob van de Meeberg, Noortje Braad, Egon Kracht en Nico van der Linden (tevens muzikaal leider). De samenstelling en regie is verzorgd door Fred Florusse.

Jubileumboek
Irma Boom ontwerpt een boek voor Metamorfoze met een essay van Tijs Goldschmidt. Op 7 november presenteren we dit jubileumboek.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *