Vernieuwde Airport Library op Schiphol geopend

Op 7 september jl. is de vernieuwde Airport Library op Schiphol geopend. Het delen van verhalen staat voorop.

De Airport Library http://www.airportlibrary.nl/ telt zo’n 500 boeken van Nederlandse auteurs, vertaald in ruim 40 talen als literair visitekaartje voor buitenlandse toeristen. De bibliotheek bevat verder een selectie aan kinderboeken en boeken op het gebied van kunst, geschiedenis, fotografie, design en de stad Amsterdam. De Airport Library is een project van Stichting CPNB, bibliotheken, uitgevers, boekhandels en diverse culturele partners met financiering door het ministerie van OCW.

Naast boeken zijn er ook touchscreens te vinden die het beste van cultureel Nederland bieden. De bibliotheek zelf is ook een staaltje van Nederlands design, waarbij duurzaamheid voorop staat. Zo zijn de verlichte kasten gemaakt van meer dan 5.500 oude bibliotheekboeken, gedoneerd door bibliotheken in heel Nederland.

Het delen van verhalen staat voorop. Zo is er een zogenaamde “Travel Story”-hoek, waarin reizigers op bijzondere wijze hun beste tips over reisbestemmingen kunnen delen. Verder heeft de bezoeker toegang tot Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

In samenwerking met uitgevers, boekhandels, bibliotheken, musea, universiteiten en andere organisaties organiseert de Airport Library geregeld evenementen, zoals boekpresentaties, mini-colleges en tentoonstellingen. De bedoeling is om belangrijke schrijvers en wetenschappers hier tijdens hun verblijf op Schiphol te ontvangen en hun kennis en kunde met de bezoekers te delen.

(Beeld: www.facebook.com/airportlibrary/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *