30 november International Digital Preservation Day

Op 30 november vindt de eerste International Digital Preservation Day plaats. Op deze dag willen de Digital Preservation Coalition en haar internationale partners laten zien wat er bij het veiligstellen van het maatschappelijke digitale geheugen inmiddels al bereikt is.

International Digital Preservation Day is een initiatief van de Digital Preservation Coalition en een groot aantal internationale partners, waaronder het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD). Het doel van deze dag is om te laten zien wat er al bereikt is in het veiligstellen van het maatschappelijke digitale geheugen (wetenschap, archieven, bibliotheken, AV/media en cultuur) voor de toekomst. Daarnaast is het een gelegenheid om de digitale collecties in het zonnetje te zetten.

De organisatoren roepen zoveel mogelijk mensen en organisaties op om mee te doen. Meer informatie is te vinden op ncdd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *