Minister Bussemaker opent EYE Collectiecentrum

Minister Jet Bussemaker van OCW opent op 16 september het nieuwe EYE Collectiecentrum. Dit state-of-the-art depot met opslag- en bewaaromstandigheden in Amsterdam-Noord biedt plaats aan de collectie van EYE Film Instituut Nederland. Het nieuwe gebouw dient ook als expertisecentrum voor professionals die zich bezighouden met filmconservering, restauratie en onderzoek.
EYE Collectiecentrum is naast een depot ook een expertisecentrum waar een internationaal publiek van wetenschappers, filmmakers en studenten de collecties kan raadplegen. Het EYE Collectiecentrum is met zijn glazen pui ontworpen als een open, uitnodigend gebouw. In de EYE Study op de begane grond kunnen professionals terecht om films te kijken, onderzoek te doen en de overige collecties te raadplegen, zoals boeken, tijdschriften, dvd’s, affiches, foto’s, persoons- en instellingsarchieven, scenario’s, audiocollectie, bladmuziek en filmapparatuur.
Het EYE Collectiecentrum, naar een ontwerp van architectenbureau cepezed, wil een duurzame oplossing bieden voor de jarenlange problematiek rond de oude depots van EYE, die eerst over diverse locaties in Noord-Holland waren verspreid. In het nieuwe gebouw zitten nu drie werkterreinen samen onder één dak: conservering, restauratie en onderzoek.
De EYE Study is vanaf 4 oktober 2016 van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 en 17:00 uur voor het publiek geopend. Het adres is Asterweg 26 (hoek Chrysantenstraat) in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *