Wagenings onderwijs in Singapore gestart

Docenten van Wageningen University verzorgen sinds half augustus de voedingsvakken van de major ‘Food Science & Technology’ aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Op woensdag 20 augustus was de officiële kick-off van deze nieuwe major, die gevolgd wordt door 29 van de beste NTU-studenten.

De lesstof wordt eerst online behandeld via interactieve colleges. Per vak gaat een Wageningse docent twee á drie weken naar Singapore, voor begeleiding van de praktijklessen in de laboratoria van de NTU. De NTU-studenten doen deze driejarige major naast hun bacheloropleiding aan de Nanyang Technological University. De verplichte vakken – over voeding – worden verzorgd door docenten van Wageningen University. De keuzevakken worden aan de eigen universiteit gevolgd. Bij goed gevolg ontvangen deze studenten dus naast hun bachelordiploma ook een certificaat Food Science & Technology.

De studenten leren in dit honours programma meer over de levensmiddelenindustrie en de technologieën die daar in de dagelijkse praktijk worden toegepast. Hiermee vergroten zij hun carrièreperspectieven in de levensmiddelensector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *