Uber investeert 500 miljoen dollar in eigen kaarten

Uber Technologies wil 500 miljoen dollar investeren in een wereldwijd project rondom navigatiekaarten. Volgens de Financial Times wil het bedrijf minder afhankelijk worden van Google Maps en tegelijkertijd meer ontwikkelingsruimte scheppen voor zelfrijdende auto’s.

Volgens de Britse krant rijden auto’s van het bedrijf al door de Verenigde Staten en Mexico om beeldmateriaal voor kaarten te bemachtigen. Ook in andere landen zullen de auto’s binnenkort gaan rijden. Eerder zette Uber al stappen in de kaartenbranche. Zo werd kaartenexpert Brian McClendon losgeweekt bij Google Maps en werd een team van dataverzamelaars van Bing overgenomen. Uber kocht eerder ook deCarta, het bedrijf achter de software die in auto’s van General Motors wordt gebruikt.

Uber doet inmiddels zaken in meer dan 60 landen en verzorgde al meer dan 2 miljard taxiritten voor passagiers wereldwijd. Het bedrijf is in veel landen in juridische gevechten verwikkeld. Vandaag werd ook bekend dat Uber zich min of meer terugtrekt uit China, na er eerst 2 miljard dollar in te hebben geïnvesteerd.  Concurrent Didi Chuxing zal de Chinese activiteiten overnemen. Door die fusie ontstaat een taxidienst ter waarde van 35 miljard dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *