BKSY app wint KNVI Innovation Award

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseerde Prissma, een subvereniging van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI), een pitch. Zo wil zij innovatieve ideeën een boost geven. De vakjury gaf op 16 juni jl. het prijzenbedrag van 2500 euro, beschikbaar gesteld door sponsor Stichting GO Fonds, aan Robbin Reijnen. Reijnen is mede-oprichter van de startup BKSY, de app waarmee je boeken uit je eigen boekenkast kunt delen. Ook kreeg hij een oorkonde met de KNVI Innovation Award 2016. De publieksprijs, eveneens 2500 euro, ging naar UCOOK, een idee voor een kookvlog-platform.

“Het was een zinderend spannende strijd, waar uiteindelijk de pitch van Robbin Reijnen (mede-oprichter van BKSY) werd gekozen als grote winnaar,” aldus de KNVI in een persbericht. Reijnen presenteerde BKSY (spreekt uit als boeksie), de app waarmee je andere mensen laat genieten van de boeken die je thuis hebt staan. En gelijktijdig kun jij boeken van anderen lenen. BKSY brengt zo mensen bij elkaar en vormt een welkome aanvulling op de openbare bibliotheek in je dorp of stad. Boeken krijgen een dynamischer leven en misschien ontmoet jij hierdoor wel nieuwe vrienden.

De vakjury was onder de indruk van het initiatief en de gedrevenheid waarmee het team van BKSY aan de slag is gegaan. “We zien veel potentieel in de dienst die BKSY kan leveren aan individuele lezers die misschien niet in staat zijn om een boek te kopen. Op deze manier wordt lezen nog leuker en toegankelijker. De app haakt feilloos aan op de deeleconomie, zonder dat het ‘one of many’ is. De bedenkers hebben een mooie niche gekozen en dienen zo een belangrijk maatschappelijk doel: het bevorderen van leesplezier.”

De KNVI hoopt dat “de prijs een bescheiden bijdrage kan zijn aan de verdere ontwikkeling van het initiatief, dat de ontwikkelaars de banden met de openbare bibliotheken in Nederland en Vlaanderen nog verder aanhaalt en dat BKSY een groot succes wordt”.

De publieksprijs ging naar UCOOK, een idee voor een online platform waar amateurkoks vlogs op kunnen plaatsen of opzoeken. Het voorstel komt van drie studenten van de Hogeschool van Amsterdam (Media, Informatie en Communicatie / MIC). Met het prijzengeld van 2500 euro, eveneens beschikbaar gesteld door sponsor Stichting GO Fonds, kunnen zij hun idee voor het online kookblogplatform verder uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *