Werkrituelen: Dimitra Atsidis

Dimitra Atsidis werkt sinds december 2014 als projectmedewerker Kennis en Innovatie bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Omschrijf je eigen manier van werken in één woord.

Gestructureerd.

Wat voor mobieltje heb je?

Samsung S4. En wat voor computer? Op kantoor: HP-pc, thuis: HP-laptop en voor onderweg: Asus Notepad.

Welke programma’s kun je niet missen?

Mijn Google-account. Onmisbaar voor mail, drive, documenten/ spreadsheets, agenda, et cetera. Mag ik nog even doorgaan? Ook essentieel: Kanban Board, Basecamp, Slack, Skype en MINT-mappingservice.

Je werkplek?

Heel leeg. Op mijn bureau vind je behalve een pc alleen een telefoon en een koffiemok. En géén paperassen; ik werk zoveel mogelijk papierloos.

Je meest tijdsbesparende tip?

De Kanban-methode. Dat houdt in dat ik vooruit plan, elke morgen tijd uittrek om een realistische planning voor de dag te maken en probeer die flexibel te houden, zodat onverwachte zaken ook een plek kunnen krijgen. Handig daarbij is het Kanban Board, waarbij je je taken kunt visualiseren en verplaatsen in kolommen (to-do, do today, in progress, done).

Je kunt niet leven zonder…

Voor werk is dat mijn Notepad (vooral in gebruik als ereader). Privé: tv. Ik ben thuis niet zo’n lezer, maar kijk graag naar films en series, zoals The Grand Budapest Hotel en Fargo.

24/7 aan het werk?

Nee. ’s Avonds en in het weekend lees ik uit gewoonte mijn mail, maar ik reageer alleen als het heel urgent is. Neem je na afronding van een klus even de tijd om stil te staan bij het eindresultaat? Ja, al lukt dat niet altijd omdat de volgende klus zich dan alweer aandient.

Luister je tijdens het werk naar muziek?

Weinig, omdat ik het idee heb dat ik me dan niet kan focussen. En als het een keer voorkomt, dan meestal naar iets elektronisch, zoals minimal techno.

Maken social media onderdeel uit van je werk?

Mijn afdeling heeft een Slack-omgeving met verschillende kanalen zodat we elkaar informeel op de hoogte kunnen houden. Verder doe ik weinig met sociale media. Privé: vooral Facebook. Hoe laad je je eigen ‘batterij’ op? Door even helemaal niets doen. Maar dat moet ik wel inplannen.

Het beste advies dat je ooit van iemand kreeg?

Na een stressvolle dag denken: het is ‘maar’ werk; we houden ons hier bezig met (meta)data, de wereld vergaat niet als het een keer niet lukt.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 2 / 2016. Het gehele nummer kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *