IP #2 / 2016: De ip’er achter de camera

In dit voorjaarsnummer staat ‘naar buiten’ centraal. Of beter gezegd: informatieprofessionals die naar buiten treden. Zo vertellen Nederlandse universiteitsbibliotheken hoe ze gebruikmaken van YouTube als communicatiekanaal (en, inderdaad, zelf achter de camera staan).

Alla Keselman van de Amerikaanse National Library of Medicine (NLM) laat zien hoe je educatieve game-apps voor scholieren ontwikkelt. Verder in dit nummer: een onderzoek naar online bibliotheektutorials in het hoger onderwijs en een bijdrage over het kennismanagement bij Koninklijke Visio.

Plus: de mogelijkheden die de nieuwe Wet hergebruik van overheidsinformatie biedt aan de archiefsector. Kan die sector daardoor waardecreatie vinden buiten de eigen instellingen?

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *