Google steunt kindernieuwsdienst van ANP en WizeNoze

Het ANP en startup WizeNoze gaan een digitale nieuwsdienst voor kinderen opzetten. Google steunt dit project met 300.000 euro uit het Digital News Initiative, een fonds voor innovatieve mediaprojecten.

Persbureau ANP en startup WizeNoze willen met dit project nieuwsberichten toegankelijk maken voor jonge lezers. Dat doen ze onder andere door een selectie van ANP-nieuwsberichten met de technologie van WizeNoze in meerdere leesniveaus om te zetten. Kinderen van 9 tot 12 en van 13 tot 15 jaar krijgen hierdoor nieuws te lezen dat is afgestemd op hun eigen leesniveau. WizeNoze lanceerde afgelopen augustus JouwZoekmachine.nl, waarin kinderen kunnen zoeken op hun eigen leesniveau.

“We zijn erg blij dat Google dit initiatief steunt, waardoor we nu versneld de markt op kunnen gaan,” vertelt Fabienne van Dillen van WizeNoze aan IP. ‘Het vereist een behoorlijke diepe investering om goed en snel een digitale kindernieuwsdienst te kunnen maken. De geavanceerde technologie die hiervoor nodig is moet ontwikkeld worden en het vergt een hele andere contentcreatieaanpak.”
Het ANP gaat de kindernieuwsfeeds als een aparte dienst aan z’n klanten aanbieden. De feeds met de geselecteerde nieuwsberichten en -beelden kunnen in apps en op websites worden gepubliceerd.
“De verwachting is dat deze dienst medio zomer live gaat,” aldus Van Dillen. “Voorlopig is gekozen voor de naam ‘kindernieuwsdienst’, maar suggesties zijn welkom.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *