Net verschenen: Auteursrechtgids

Wat wordt nou allemaal beschermd door het auteursrecht? Wie heeft het auteursrecht in welke situaties en wat kun je met je auteursrechten? Hoe leg je dat vast in een exploitatie-overeenkomst met bijvoorbeeld een uitgever en wat is er in Nederland geregeld ten aanzien van het collectieve beheer van rechten?

Door: Raymond Snijders

In de vernieuwde Auteursrechtgids voor de Nederlandse praktijk vertaalt auteur én jurist Michel Frequin de belangrijkste onderdelen van de Auteurswet naar begrijpelijk Nederlands. Hoewel de focus ligt op het uitleggen van de praktische kant van het auteursrecht voor rechthebbenden, behandelt hij ook uitgebreid de mogelijkheden om juist gebruik te maken van het werk van anderen. De heldere uitleg van de vele uitzonderingen in de Auteurswet en de toelichting op wat de achttien collectieve beheersorganisaties in Nederland doen, maakt deze gids tot een uitstekend naslagwerk voor elke informatieprofessional. Via de bijbehorende website auteursrechtgids.nl blijf je tevens op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.


Auteursrechtgids voor de Nederlandse praktijk (2e druk) / Michel Frequin. Sdu, 2015. Verkrijgbaar als boek € 39,95 en als ebook € 24,95


Deze bijdrage komt uit IP nr. 9 / 2015. Het gehele nummer kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *