Opening: GRID Grafisch Museum Groningen vernieuwd

Na een half jaar verbouwen, verhuizen en herinrichten is het vernieuwde GRID Grafisch Museum Groningen op 16 oktober officieel geopend. Het publiek kan hier letterlijk in aanraking komen met de geschiedenis en toekomst van het grafische vak. Als vertrekpunt fungeert de hedendaagse ontwerpstudio. Daarnaast zijn er – werkende – historische persen, zetmachines en apparaten uit de boekbinderij te zien. En hoe de bekende Groningse drukker-kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman (1882- 1945) zijn unieke ‘druksels’ maakte, is te ervaren in het Werkmanatelier, waar een deel van zijn oorspronkelijke drukkerij is opgesteld.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 8 / 2015. Het gehele nummer kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *