Regionaal Archief Tilburg wil paar eeuwen textielgeschiedenis in kaart brengen – en zoekt daarbij hulp

Tilburg stond rond de jaren ‘70 vol met textielfabrieken. Welke waren dat en welke bijzondere verhalen horen daarbij? Het Regionaal Archief Tilburg wil een paar eeuwen textielgeschiedenis in kaart brengen en zoekt mensen om daarbij te helpen.

De textielindustrie in Tilburg is een ruim begrip. Wie een inventarisatie maakt van alle textiel-gerelateerde fabrieken uit de 19e, 20e en 21e eeuw, komt op een aantal van zo’n vijf- à zeshonderd. Tot nu toe bestaat er geen (digitaal) totaaloverzicht van alle textielproductiebedrijven in die periode.
Regionaal Archief Tilburg wil dit overzicht samen met circa 30 onderzoekers maken. Het resultaat zal zijn dat alle textielproductiebedrijven uit die periode beschreven zijn in de Tilburg Wiki en, waar mogelijk, gekoppeld zijn aan het Geheugen van Tilburg en Tilburg op de Kaart. Géén gedrukte publicatie, maar een digitale weergave van het resultaat, toegankelijk voor iedereen.
Door het inventariseren van de productiebedrijven, het herordenen van bestaande kennis en het onderzoeken van nieuwe feiten, zal een nieuw overzicht ontstaan. Het streven is om dit project eind maart 2016 af te ronden.
Kijk voor meer informatie en aanmelding (tot 28 oktober) op www.regionaalarchieftilburg.nl/textielfabrieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *