KB benoemt Marc van den Berg als hoofd Innovatie & Ontwikkeling

Per 1 november begint Marc van den Berg als hoofd van de sector Innovatie & Ontwikkeling (I&O) bij de Koninklijke Bibliotheek. Van den Berg is sinds 2010 directeur van Library and IT Services aan de universiteit van Tilburg.
Als sectorhoofd zal Marc van den Berg de strategie en het beleid van de KB vertalen naar resultaten voor de afdelingen Informatiebeleid, Innovatieve Projecten, Onderzoek, ICT en het Bureau Metamorfoze. Ook gaat hij de informatiefunctie in de KB verder vorm geven en vertegenwoordigt hij vanuit deze CIO-rol de KB in het nationale en internationale bibliotheekdomein. Bij afwezigheid van de Algemeen Directeur treedt hij tevens als plaatsvervanger op.
Van den Berg heeft ruime ervaring op het gebied van ICT en in de bibliotheekbranche. Ontwikkeling en innovatie lopen als rode draden door zijn carrière, die hij voor een groot deel heeft doorgemaakt bij de Universiteit van Amsterdam en Tilburg University. Hij was in Tilburg vanaf 2010 director Library en IT Services.
Algemeen Directeur van de KB Lily Knibbeler verwacht met de aanstelling van Marc van den Berg veel expertise in huis te halen op het gebied van informatietechnologie en de ontwikkeling van informatievoorziening. “De eisen die aan de nationale bibliotheek en de digitale infrastructuur gesteld worden zijn complex. Met de komst van Marc van den Berg halen we een informatieprofessional in huis die onze innovatiekracht in de huidige dynamische omgeving kan vergroten.”
Van den Berg ziet uit naar deze stap in zijn carrière: “Ik verheug me bijzonder op mijn nieuwe functie. Ik vind het geweldig het werk dat ik tot nu toe heb gedaan voort te zetten en uit te bouwen bij een gerenommeerd instituut als de KB, dat voor grote uitdagingen staat.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *