Reading Room

’Britse clubstijl meets jaren ’50-interieur’. Zo valt de nieuwe Reading Room van museum Wellcome Collection in Londen het best te omschrijven. Dit museum biedt een bijzondere mix van medische voorwerpen en kunstwerken; het legt zo verbindingen tussen geneeskunde, leven en kunst. De Reading Room bood eerst plaats aan donkere kasten, gevuld met boeken over geneeskunde en gezondheid, en een paar leestafels.

Na de metamorfose fungeert de lichte ruimte als bibliotheek / tentoonstellingszaal en als ontmoetingsplek voor museumbezoekers. Deze restyling maakt onderdeel uit van een 17,5 miljoen pond kostende herontwikkeling van het gebouw van de Wellcome Collection. Het museum valt onder de Wellcome Trust, een Britse liefdadigheidsorganisatie die in 1936 is opgericht om de nalatenschap van de industrieel Sir Henry Wellcome te beheren. De organisatie richt zich vooral op het subsidiëren van medisch onderzoek. wellcomecollection.org

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2015. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *