Lifehacking: meerdere documenten in één keer afdrukken

Print Conductor is een app voor de printfanaten onder ons. Slimme Windowssoftware waarbij je snel een heleboel printopdrachten kunt uitvoeren zonder dat je elk document hoeft te openen.

Door: Leen Liefsoens

Hoe print je meerdere documenten tegelijk zonder deze te openen? In Windows werkt het zo: selecteer de documenten in de Windows Verkenner, klik op je rechtermuisknop en selecteer Afdrukken in het menu. Dit werkt echter alleen als je documenten van hetzelfde type selecteert. Kies je verschillende typen documenten, dan verdwijnt de optie Afdrukken uit het menu. Als oplossing komt hier het Windowsprogramma Print Conductor om de hoek kijken.

Met Print Conductor is het mogelijk om verschillende printopdrachten vanuit diverse programma’s te verzamelen en in één keer af te drukken. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft slechts de gewenste documenten naar het venster te slepen of die via het Add documentsmenu toe te voegen, waarna je de juiste printer selecteert en op Start drukt. Helaas is de volgorde van afdrukken niet te wijzigen.

Print Conductor kan verschillende bestandtypes verwerken, zoals doc(x), xls(x), ppt(x), txt, html, en weet ook raad met afbeeldingen als jpg, gif, bmp en png. Voor ieder type document werkt Print Conductor met gerelateerde programma’s. Dit kan soms nadelig uitpakken. Voor het printen van pdfbestanden is Adobe Acrobat vereist. Als je dus met een andere pdf-reader werkt, lukt het printen van pdf’s met Print Conductor niet.

Handig is dat je per document via de knop Settings een aantal pagina’s kunt selecteren als je niet het volledige document uitgeprint nodig hebt. Vanuit Print Conductor kun je rechtstreeks documenten en de eigenschappen van de gekozen printer openen. Print Conductor is gratis voor niet-commercieel gebruik en te downloaden via print-conductor.com.

Leen Liefsoens is redacteur van IP en senior informatiespecialist bij de bibliotheek van de Haagse Hogeschool.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1 / 2015. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *