VOGIN-IP-lezing op 26 maart

Op 26 maart organiseren VOGIN en vakblad IP voor het derde achtereenvolgende jaar de VOGIN-IP-lezing. Evenals voorgaande edities is dat niet één lezing, maar een uitgebreid dagprogramma met lezingen en workshops. Deelnemers worden in het gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen rondom ’zoeken & vinden’.
Er zijn twee plenaire keynotes:
• Greg Notess is al meer dan 20 jaar de vaste chroniqueur van alles wat met zoeken op internet te maken heeft, voor de Amerikaanse bladen Online en Online Searcher. In zijn lezing gaat hij in op de transformatie van webzoeken, van ‘keyword search’ naar Google’s Knowledge Graph
• Piek Vossen is hoogleraar bij de VU en in 2013 winnaar van een prestigieuze Spinoza-premie plus in 2014 van de ‘big data award’. In zijn keynote praat hij de deelnemers bij over de ontwikkelingen op het snijvlak van big data en taalgebaseerde zoektechnologie.
Verder kunnen bezoekers kiezen uit nog meer lezingen. Zo zal Bob de Graaff, hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies, antwoord geven op de vraag of ‘intelligence’ informatie is. Vertelt Peter Mika, werkzaam bij Yahoo! Labs in Barcelona, over de semantische mark-up met schema.org. En gaat Erik Elgersma, Global Director Business Insight bij FrieslandCampina, in op marktkennis als basis voor concurrentievoordeel. Tot slot geeft Toon Steenbakkers een inkijkje bij de Douane: welke informatie-tools worden hier ingezet?
De workshops hebben onder andere als thema’s: ‘Advanced Web Searching’, ‘Taxonomieën maken en toepassen in SharePoint 2013′, ‘101 innovaties in de wetenschappelijke communicatie‘, Slimmer zoeken door 9 miljoen oude krantenpagina’s’ en ‘Vertrouwen op semantische zoeksystemenof zelf aan het stuur’.
Kijk voor het volledige programma op: vogin-ip-lezing.net. Je kunt je hier ook aanmelden. IP-abonnees, KNVI-leden en oud-cursisten van VOGIN krijgen korting.
Volg ook de weblog met achtergrondinformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *