Miljoenenstrop bibliotheken en universiteiten door faillissement Swets

Universiteiten en bibliotheken gaan minimaal 17 miljoen euro verliezen aan het faillissement van de Leidse abonnementenverzorger Swets & Zeitlinger. Zij kunnen fluiten naar de miljoenen aan vooruitbetalingen voor volgend jaar. Dat schrijft RTL Z.

Swets Information Services B.V. in Leiden ging in september failliet. Daardoor verloren 110 werknemers hun baan. RTL schrijft dat de verschillende klanten van het bedrijf 26 tot 27 miljoen euro vooruit hebben betaald voor abonnementen die ze volgend jaar zouden afnemen. “Omdat Swets de leveringsverplichtingen niet meer kan nakomen, verwacht de curator dat deze klanten hun geld terug willen, maar omdat het bedrijf hun geld niet apart heeft gezet zou er van een integrale terugbetaling geen sprake kunnen zijn. De universiteiten, bibliotheken en bedrijven kunnen wel een vordering indienen bij de curator, maar de kans dat zij iets van hun miljoenen terugzien, is nihil. Een syndicaat van banken, dat ruim 80 miljoen euro van Swets tegoed heeft, beschikt namelijk over belangrijke onderpanden. De curator verwacht dat de liquidatie van Swets niet eens genoeg opbrengt om de bankschuld in te lossen. Andere schuldeisers kunnen dus fluiten naar hun geld.”

Zie ook:

Swets & Zeitlinger Group vraagt en krijgt surseance van betaling
Faillissement Swets Information Services heeft grote gevolgen
Curator Swets Groep publiceert eerste openbare verslag faillissement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *