Brabants Historisch Informatiecentrum winnaar IVI Award 2014

Tijdens het KNVI-congres in Nieuwegein werd vanmiddag voor de eerste keer de IVI Award uitgereikt. Het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Bas Savenije voor hun website Het geheugen van Brabant.

De jury heeft veel waardering voor de site: “Hier is een regionaal samenwerkingsverband van archieven en collecties waar de functies informatie en ontmoeting en debat met nieuwe middelen worden vormgegeven. De samenwerkingspartners verbinden de collecties daadwerkelijk met mensen, en transformeren ze tot verhalen. Dat is goed uitgevoerd en schaalbaar. BHIC doet ook daadwerkelijk aan crowdsourcing, op natuurlijke wijze vervlochten met de bestaande site. Een profiel is ook echt een plek om kennis en content in te brengen. De site is daarmee een inspiratiebron voor de landelijke infrastructuur.” aldus het juryrapport.

Voor de prijs waren ook FryskLab van Bibliotheekservice Fryslân en De Kennismakerij van Bibliotheek Midden Brabant  genomineerd. De jury bestond uit Bas Savenije (voorzitter), Peter Gorgels, Valentine van der Lande en Edwin Mijnsbergen.

De IVI Award is een initiatief van de Stichting Innovatie voor Informatie. Het doel van de prijs is innovatie in de informatiebranche te stimuleren door originele initiatieven te bekronen en organisaties op nieuwe ideeën te brengen.

De prijs bestaat uit een beeldje en 12.500 euro aan innovatiesupport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *