Prissma’s pitch

Met de app SoundLexie kunnen mensen met dyslexie geholpen worden om woorden goed te spellen. Zes studenten wonnen met dit concept Prissma’s Pitch 2014.

Spreek een woord in en SoundLexie, een app voor de smartphone, laat zien hoe je het woord spelt. Ook toont de app de definitie, eventuele vervoegingen en synoniemen. Met dit concept wonnen zes fulltime-studenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie (Hogeschool van Amsterdam) op 26 juni Prissma’s Pitch 2014. Deze pitch wordt jaarlijks georganiseerd door Prissma, een subvereniging van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). Ook dit jaar hostte KBenP de pitch tijdens het KBenP zomerevent in het Scheveningse Kurhaus.

De vakjury oordeelde dat heel goed is nagedacht over de mogelijkheden om deze app verder te ontwikkelen. Bovendien presenteerden de studenten een duidelijke businesscase waarin belangenverenigingen van dyslexiepatiënten en zorgverzekeraars een belangrijke rol spelen. De publieksprijs ging eveneens naar SoundLexie.

‘Met het prijzenbedrag van 2.500 euro, beschikbaar gesteld door de KNVI, gaan we SoundLexie verder ontwikkelen,’ zegt Tirza Martens, een van de winnende studenten. ‘Het totaal benodigde bedrag zal hoger liggen. Het hangt ervan af of we bestaande data kunnen gebruiken of dat we zelf een API moeten ontwikkelen. In het laatste geval kan het bedrag oplopen tot 25.000 euro. We gaan daarom ook belangenorganisaties en/of zorgverzekeraars benaderen. Bovendien zou het geweldig zijn als zorgverzekeraars de app aanbieden in zorgpakketten voor mensen met dyslexie.’

Deze bijdrage komt uit IP nr. 6 / 2014. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *