Lotte Sluyser nieuwe directeur Nederlands Uitgeversverbond

Per 1 november 2014 stopt Lotte Sluyser als directeur/bestuurder van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Zij wordt dan directeur van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Voor haar functie bij de Bibliotheek zal een opvolger worden gezocht.

Sluyser begon in januari 2009 als directeur/bestuurder van de Bibliotheek Haarlem en omstreken. In 2013 werd gefuseerd met de Bibliotheek Duinrand tot de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, met vestigingen in de gemeentes Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Hillegom, Zandvoort en Spaarndam.

Onder Sluyser’s leiding is de Bibliotheek gemoderniseerd. De meeste vestigingen zijn opnieuw ingericht en in Haarlem werd de Bibliotheek op het station gelanceerd. De automatisering is sterk toegenomen en het e-book aanbod bestaat uit duizenden titels. Het aantal leden, uitleningen en bezoekers nam toe.

Lotte Sluyser maakt ook deel uit van de redactieraad van Bibliotheekblad en is lid van de Inkoopcommissie Digitale Content van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). Vanuit die positie onderhandelde zij de afgelopen jaren regelmatig met Nederlandse uitgevers, onder meer over het gezamenlijk inkopen van e-books.

Het NUV is de branchevereniging voor uitgevers in Nederland. Het verbond behartigt de collectieve belangen van uitgevers van literatuur, entertainment & lifestyle, nieuws, leermiddelen, vak en wetenschap. De bij het NUV aangesloten uitgevers vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan 90 procent van de Nederlandse uitgeefbranche.

Bron: Nieuwsbericht Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *