Cocon

De Library Leadership and Management Association, een afdeling van de American Library Association (ALA), en de International Interior Design Association maakten onlangs de prijswinnende ontwerpen voor de tweejaarlijkse Library Interior Design Awards bekend. Een ervan is het design voor de nog te openen New Law Library in de New Yorkse wijk Harlem, verzorgd door het bureau *MULTIPLICITIES. De New Law Library wordt een centrum voor de juridische empowerment van de plaatselijke community.

Tot de blikvangers behoren de grote witte lampen boven de werktafels. Bibliotheekgebruikers kunnen deze lampen, gemaakt van een geluidsdempende stof, naar beneden trekken en zo hun eigen privéruimte creëren. Doordat de stof doorschijnend is, houden de bibliotheekgebruikers vanuit hun cocon zicht op wat er daarbuiten gebeurt.

tinyurl.com/lst3dgk

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2014. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *