Rijksoverheid investeert miljoenen in fonds GameOn

De Nederlandse overheid investeert 5 miljoen euro in het nieuwe beleggingsfonds GameOn, dat de gamesector in Nederland moet gaan stimuleren.GameOn werd gisteren aangekondigd op de conferentie Casual Connect in Amsterdam. NRC schrijft: “het fonds richt zich op het oplossen van een aantal problemen die binnen de game-sector al langer worden gesignaleerd. Al in de Gamemonitor 2012, een groot onderzoek naar de Nederlandse industrie, werd geschreven dat Nederlandse bedrijven moeite hebben uit de opstartfase te breken, en dat het in de praktijk schort aan voldoende zakelijke kennis om effectief te opereren in de dynamische markt voor videogames. De Nederlandse industrie kende volgens dat rapport zo’n 330 bedrijven, die samen goed waren voor 150 tot 225 miljoen euro omzet per jaar.”

De ministeries van Economische Zaken, Binnenlandse Zaken en OCW steunen het platform in het kader van het Topsectorenbeleid. Het fonds krijgt onder meer directe steun van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. GameOn en de NFIA zullen samenwerken bij het benaderen van buitenlandse entertainment gamebedrijven om zich te vestigen in Nederland. Behalve met de overheid werkt GameOn ook samen met organisaties op het gebied van educatie, technologie, communicatie, distributie, faciliteiten, huisvesting en bedrijfssstrategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *