Boeken als fladderende vlinders

Ter gelegenheid van haar vierhonderdste verjaardag heeft de Centrale Bibliotheek van Bristol een interactieve boekeninstallatie laten ontwerpen: Book Hive, gemaakt door het plaatselijke creatieve collectief Rusty Squid. Deze groep kreeg 90.000 pond van de Arts Council England om de installatie, een mix van oude boeken en nieuwe technologie, te voltooien. In Book Hive zijn vierhonderd boeken in een bijenkorfachtige opstelling verwerkt, één voor elk jaar uit de geschiedenis van de bibliotheek. Als fladderende vlinders reageren de boeken wanneer bezoekers passeren (zie ook het filmpje op www.youtube.com/watch?v=tUR3mEp26eE).

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1 / 2014. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *