Het bewaren waard

In januari gaat www.hetbewarenwaard.nl online. Op deze website kunnen mensen hun gekoesterde documenten uploaden. Met Het bewaren waard komt het publiek in de rol van archivaris.

De website is ontstaan vanuit de wens van Archief Eemland om haar publiek te betrekken bij de geschiedenis van de stad. Inwoners uit Amersfoort en regio kunnen voor een klein bedrag per jaar hun verhalen en documenten delen met stadsgenoten en elkaar aanvullen. Samen met Picturae en Zicht Online is het concept opgeschaald tot een landelijk model waar andere archieven in kunnen participeren. De website start in Amersfoort en zal langzaam uitgroeien tot een landelijk platform.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 9 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *