Bibliotheek en archief Eemland onder één dak

Vier culturele instellingen uit Amersfoort vestigen zich in 2014 in het Eemhuis aan het Eemplein. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan bibliotheek Eemland, Archief Eemland, kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. De organisaties krijgen in totaal bijna 15.000 vierkante meter tot hun beschikking. Archief Eemland krijgt in het Eemhuis een depot met ruimte voor zeven kilometer archiefopslag. Bibliotheek Eemland krijgt meer ruimte voor lezingen en debatten. Het Eemhuis is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten, die ook tekenden voor het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

www.archiefeemland.nl/actueel/actueleprojecten/eemhuis

Deze bijdrage komt uit IP nr. 9 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *