IP #9 / 2013: Onderwijsspecial

In 2014 is het vijftig jaar geleden dat in Amsterdam de eerste Bibliotheekacademie van start ging. Jelke Nijboer schrijft erover in dit nummer. In de jaren daarna zijn nog vijf academies opgericht in oost, west, noord en zuid onder de gezamenlijke paraplu van de Stichting Bibliotheek- en Documentatieacademies (SBDA). Heel overzichtelijk allemaal. Daar houden we tenslotte van in dit vak. Maar het heeft niet lang mogen duren. De BDA werd BDI en later IDM en daarna…Het opleidingenveld is al jaren in beweging en het houdt niet op met nieuwe namen en nieuwe onderwijsprogramma’s.

De redactie van IP vond het tijd voor een onderwijsspecial waarin we een poging doen om alle veranderingen in binnen- en buitenland in kaart te brengen. En we kijken ook terug. Wat doen oud-studenten tegenwoordig en hoe waarderen ze achteraf hun opleiding? Naast de enorme diversiteit in functies en werkplekken zien we ook continuïteit. Het zorgen voor overzicht hoort daarbij, ook al zijn de middelen die we gebruiken ingrijpend veranderd.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *