Library Bar

Gaan bij bibliotheken de papieren boeken de deur uit, hotels halen ze juist naar binnen. Een van de voorlopers was het Library Hotel in New York. De laatste tijd veranderen steeds meer hotel(keten)s hun lobby, bar of lounge in een bibliotheek, om de ruimte een ‘huiselijk gevoel’ te geven – en gasten langer binnen te houden, schrijft de New York Times.

Een voorbeeld is de Library Bar van het NoMad Hotel in New York. De ruimte doet door zijn houten kasten (gevuld met een zorgvuldig samengestelde collectie boeken over de geschiedenis van New York, muziek en andere onderwerpen), wenteltrap en leestafels denken aan de bibliotheek van het Rijksmuseum. Met dit verschil dat je in de Library Bar ook een cocktail kunt drinken en een vorkje prikken.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 8 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *