IP #8 / 2013: Nieuwe generatie professionals

Bij de 30 informatieprofessionals van onder de 30 die IP wist op te sporen, druipt de werklust er vanaf. Zij omarmen gretig hun niet geringe missie. Ze verzilveren de investeringen die de afgelopen jaren in massadigitalisering zijn gedaan. Ze integreren social media in contentmanagementsystemen. Ze werken aan een erfgoedsector waarin alle informatie voor iedereen zonder beperking beschikbaar is.

Voor deze twintigers in het vak zijn de zoekmachine en andere producten van Google een vanzelfsprekendheid. Een leven zónder hebben ze niet meegemaakt. En omdat Google onlangs zijn vijftiende verjaardag vierde, staan we stil bij wat het bedrijf tot nu toe teweeg heeft gebracht, voor starters én voor reeds gearriveerde informatieprofessionals. Tot slot ook in dit nummer: een interview met Brewster Kahle, de man achter Internet Archive.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *