Digitale tentoonstelling ‘Waterstaatkundige kaarten in Google Earth’

De Universiteitsbibliotheek Utrecht heeft een collectie oude waterstaatkundige kaarten gedigitaliseerd en online gezet. De kaarten worden als laag gekoppeld aan Google Earth. Doordat oud en nieuw over elkaar heen zichtbaar zijn, wordt de eeuwenoude strijd tussen de mens en het water treffend in beeld gebracht. De kaarten zijn te zien op de digitale tentoonstelling Waterstaatkundige kaarten in Google Earth op de site van de Bijzondere Collecties van de UBU.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en mede mogelijk gemaakt dankzij een gezamenlijke NWO-subsidie voor de Faculteit Geowetenschappen en de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

bc.library.uu.nl/nl/node/677

Deze bijdrage komt uit IP nr. 8 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *