Lintje: Erik Jurgens

Erik Jurgens heeft in 1985 een lintje gekregen als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij nam toen afscheid als voorzitter van de NOS. In mei jl. heeft hij weer een lintje gekregen, nu als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Bij de Orde van Oranje Nassau gaat het vooral om de meer persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de verdiensten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden. De samenleving moet er baat bij hebben.

Jurgens’ nieuwste lintje gaat over zijn prestaties over de jaren 1985 tot 2013: zijn voorzitterschap van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, zijn voorzitterschap van de Stichting 40-45 (nu: Stichting Arq) en vele andere functies die hij heeft vervuld, met name op het gebied van pers, persvrijheid en persbeleid.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *