Lezers dreigen bibliotheek Barendrecht te verlaten

Bezuinigingen hebben grote gevolgen voor het aantal leden van BibliotheekNetwerk ZHZO. 

Als in Barendrecht en Albrandswaard drie van de vier vestigingen van de openbare bibliotheek worden gesloten, zullen veel leden hun lidmaatschap opzeggen. In sommige buurten zal 80 procent van de leden zijn abonnement opzeggen omdat er geen bereikbare vestiging meer is. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Barendrecht en de bibliotheek.

De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard bezuinigen op de bibliotheekvestigingen, die deel uitmaken van BibliotheekNetwerk ZHZO. Vanaf 1 januari is er nog maar één vestiging open, die aan het Middeldijkerplein in Barendrecht. De andere drie bibliotheekvestigingen zullen in zogeheten servicepunten veranderen waar leden alleen boeken kunnen afhalen en inleveren. Het inrichten van de servicepunten is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat ze wil bemensen. Ook het inrichten van schoolbibliotheken is afhankelijk van bereidwillige ouders.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *