IP #5 / 2013: E-Discovery

In de afgelopen jaargangen zijn regelmatig (digitale) speurneuzen voorbijgekomen, zoals Hoffmann Bedrijfsrecherche, de AIVD en de politie, die zich bezighouden met strafrechtelijke zaken. In dat rijtje hoort ook het onderwerp E-Discovery thuis. Hierbij wordt bewijsmateriaal verzameld uit data op computers en smartphones. IP interviewde voor dit nummer Hans Henseler, forensisch computeronderzoeker en lector in dit vakgebied.

Verder in dit nummer aandacht voor de manier waarop het sociale web kan worden ingezet bij het meten van de impact van wetenschappelijke publicaties. En in de rubriek De Jonge Onderzoeker staat crowdsourcing door leerlingen centraal: kunnen jongeren context toevoegen aan erfgoed?

Lemmens vertelt hoe erfgoedinstellingen de problematiek rond deze ‘born digital art’ aanpakken. Op 27 juni organiseert de Digital Art Force een studiedag rondom dit actuele thema. In juni vindt ook Cycling for Libraries plaats. Informatieprofessionals uit verschillende landen fietsen van Amsterdam naar Brussel, waarbij ze ondertussen kennis en ervaringen uitwisselen.

Misschien kunnen ze dan ook Quantified Self toepassen voor hun vitale functies. In #IPLINGO leest u wat dat precies inhoudt. En in Lifehacking komen twee praktische mindmap-apps aan bod, waarbij we onze gedachtespinsels via internet kunnen uitwisselen.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *