Bibliotheek Urk vraagt lezers boeken te kopen voor de collectie

Openbare bibliotheek probeert geld in te zamelen.

De noodlijdende openbare bibliotheek in Urk roept de hulp van leden en lezers in. Via een donatieformulier kunnen sympathisanten 15 euro overmaken voor uitbreiding van de collectie. De Bibliotheek Urk wil 1.200 nieuwe boeken kopen maar heeft geen geld meer. De bibliotheek, die een vestiging van FlevoMeer Bibliotheek is, heeft een tekort van 50.000 euro. Sinds 1 maart jl. worden er geen nieuwe materialen meer aangeschaft en is de bibliotheek op maandag gesloten.

Dit is de tweede inzamelingsactie van de Urkse bibliotheek binnen één jaar. Vorig jaar hield de bibliotheek een zogeheten ‘duckrace’. Deelnemers konden voor 5 euro een plastic badeendje kopen. Met de eendjes werd vervolgens geraced. Sponsoren hadden prijzen beschikbaar gesteld zoals een iPad en een vakantiereis voor de eigenaren van de snelste eendjes. De actie leverde de bibliotheek enkele duizenden euro’s op.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *