UB Utrecht publiceert jaarverslag als infographic

Goed nieuws overheerst op de visuele representatie van het jaar 2012 in de UB.

Het jaarverslag van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht is dit jaar als infographic gepubliceerd. Er is geen tekstdocument beschikbaar. Op de afbeelding staan volgens de UB de ‘belangrijkste resultaten’ die in 2012 zijn behaald. Zo is te zien dat het aantal bezoeken aan de UB-vestigingen in de binnenstad en op de Uithof is toegenomen van 105.000 per maand in 2011 naar 115.000 in 2012. Het gebruik van ebooks is met 36 procent gestegen en het aantal bezoeken aan de mobiele website van de UB met 22 procent. In de visual worden ook enkele tevreden gebruikers geciteerd. ‘Dit scheelt mij drie dagen werk. Als ik dit allemaal zelf had moeten uitzoeken was ik veel meer tijd kwijt geweest,’ zo merkt Philomeen Lelieveldt, docent Media- en Cultuurwetenschappen, op na een bezoek aan een symposium over het vergroten van de online zichtbaarheid van onderzoekers.

Een student zegt ‘ontzettend blij’ te zijn met de nieuwe vleugel die aan de UB-vestiging in het centrum van Utrecht is gebouwd. ‘Hij is prachtig en biedt een stuk meer studieplekken.’ Over stijgend ziekteverzuim, budgetten voor boeken en tijdschriften die onder druk staan en bezuinigingen op personeel – allemaal zaken waar het jaarverslag van 2011 (een tekstdocument van 20 pagina’s) nog wel melding van maakt – is op het visuele jaarverslag niets terug te vinden. Wie zich wil verdiepen in de begroting van de universiteit, moet de jaarrekening over 2012 opvragen.

Het hele verslag is hier te vinden: bit.ly/17echBz

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *