Onderzoekers: ‘Beloon het delen van data’

Om te stimuleren dat wetenschappers hun data delen, dient een beloningssysteem te worden ontwikkeld op basis van data metrics. Ook verlaging van de kosten van de publicatie van gegevens stimuleert het delen van data. Dat staat in het rapport ’The Value of Research Data – Metrics for datasets from a cultural and technical point of view’ van Rodrigo Costas, Ingeborg Meijer en Paul Wouters. Zij zijn allen verbonden als onderzoeker aan het Centre for Science and Technology Studies van de Universiteit Leiden. Het rapport, geschreven in opdracht van Knowledge Exchange, adviseert een standaard te ontwikkelen voor het opslaan, publiceren, identificeren en citeren van datasets.

Rapport: www.knowledge-exchange.info/datametrics

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *