Letterkundig Museum lanceert Literaire Routes App

Wandelroute laat lezer het Den Haag van Jan Siebelink verkennen.

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft de Literaire Routes App uitgebracht, een gratis app voor smartphones. De eerste digitale wandeling in deze app is gewijd aan Jan Siebelink en voert langs diverse Haagse decors uit diens werk. Later dit jaar volgt een Couperus-wandeling, eveneens door Den Haag. De Siebelink-wandeling is voorzien van anekdotes van de schrijver zelf en vele citaten uit zijn romans, voorgelezen door Derek de Lint. Zo ontdekt de wandelaar op een bijzondere manier het Den Haag van Jan Siebelink.

Het Letterkundig Museum eert Jan Siebelink vanwege zijn vijfenzeventigste verjaardag met een grote overzichtstentoonstelling over zijn leven en werk. De schrijver heeft een speciale band met de hofstad en situeerde er enkele van zijn populairste romans, zoals Vera, Suezkade en Het lichaam van Clara.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *