Gratis ebooks in het openbaar vervoer

Op het Suburban Station in Philadelphia konden forensen in april – in de Verenigde Staten is april National Library Month – gratis ebooks downloaden. De virtuele bibliotheek op het station was een initiatief van de Free Library of Philadelphia, openbaar vervoersbedrijf SEPTA, advertentiebedrijf Titan en fastfoodketen Dunkin’ Donuts. Reizigers konden kiezen uit 50 ebooks en luisterboeken. Via een QR-code konden de titels gescand en gedownload worden op een smartphone of tablet.

Tijdelijke virtuele bibliotheken op basis van QR-codes zijn in opmars. Enkele Nederlandse openbare bibliotheken, waaronder die in Hengelo, hebben ook ebooks via QR-codes aangeboden. Op een metrostation in Boekarest heeft telecombedrijf Vodafone een tijdelijke ebookbibliotheek gesponsord.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *