Nieuw Duits ebookplatform van boekwinkels en T-Mobile

De Tolino moet de Kindle van Amazon verslaan.

Samen met T-Mobile nemen enkele grote Duitse boekwinkelketens het op tegen Amazon. Ze hebben een eigen platform voor ebooks en een ereader gelanceerd. De ereader Tolino Shine kost 99 euro en is verkrijgbaar bij de boekwinkelketens Thalia, Weltbild/Hugendubel en Club Bertelsmann. Ook T-Mobile zelf verkoopt de ereader.

Bezitters van de Tolino kunnen ebooks kopen op het platform PagePlace en op de websites van de vier deelnemende boekwinkelketens. Via de draadloze verbinding van T-Mobile kunnen de digitale boeken gemakkelijk naar de leesapparaten gestuurd worden.

De Tolino is niet compatibel met Amazon. De Amerikaanse online boekwinkel beheerst in Duitsland inmiddels 20 procent van de totale boekenmarkt. Amazon biedt via de Kindle (waarvan de goedkoopste versie 79 euro kost) 110.000 Duitstalige ebooks aan. Ook hebben Duitse consumenten toegang tot een miljoen Engelstalige ebooktitels.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *