Krantenredactie trekt bij bibliotheek in

De bibliotheek Almelo heeft er onlangs een nieuwe groep bewoners bij gekregen: de stadsredactie van De Twentsche Courant Tubantia. ‘Met deze nieuwe werkplek willen we als redactie meer zichtbaar zijn in de samenleving,’ zegt chef Linda Hilberink. ‘Iedereen die dat wil, kan de redactievloer op de vijfde verdieping betreden.’

‘De journalisten voor Almelo, Twenterand en Tubbergen willen niet alleen verslag doen van wat er gebeurt, maar ook het debat aanjagen,’ aldus Hilberink. ‘Samen met de bibliotheek organiseren we daarom al enige tijd het live discussieprogramma “Rumoer”. Er staan meer initiatieven op stapel.’ Bibliotheekdirecteur Gert-Jan Sweep voegt daaraan toe: ‘De komst van de redactie van Tubantia betekent niet alleen een verhuizing, maar hopelijk het begin van een duurzaam partnerschap.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *