Bibliotheken willen geld zien van flexwerkers

Openbare bibliotheken zijn geliefde werkplekken voor zzp’ers. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van Intermediair. In Amsterdam, Almere en Tilburg wordt de openbare bibliotheek als beste werkplek voor zzp’ers genoemd. In de Centrale Bibliotheek in Amsterdam moeten niet-leden 17,50 euro per jaar betalen voor gebruik van wifi. Ook DOK Delft en de openbare bibliotheek in Leiden willen dat zzp’ers gaan betalen voor het gebruik van de faciliteiten van de bibliotheek.

DOK overweegt om zzp’ers te vragen vrijwilligerswerk te verrichten in ruil voor het gebruik van werkplekken en draadloos internet. In Leiden weert men nu al zzp’ers die gebruik willen maken van stilteruimtes. De OB Leiden vindt dat deze ruimtes alleen voor studenten bedoeld zijn.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *