Redactie versterkt

Jenny Mateboer is vanuit de Koninklijke Bibliotheek vijf jaar met veel plezier redacteur van InformatieProfessional geweest, maar wil nu een iets andere invulling aan haar functie geven. De redactie is blij haar collega Matthijs van Otegem als opvolger te mogen verwelkomen. De redactie bedankt Jenny voor haar enorme inzet in de afgelopen jaren en wenst haar succes met haar verdere loopbaan. Lezers van InformatieProfessional.nl kennen Matthijs van zijn huidige serie ‘Backoffice op de voorgrond’, waar hij ingaat op nieuwe ontwikkelingen. ‘Mijn interesses blijken al uit deze langlopende serie: procesmanagement, digitalisering, digitale duurzaamheid, metadata en de laatste tijd vooral Lean Six Sigma,’ aldus de kersverse redacteur.

Als hoofd Productie & Beheer is Matthijs verantwoordelijk voor de backoffice van de Koninklijke Bibliotheek: catalogisering, digitalisering, collectiebehoud (zowel fysiek als digitaal) en product support. Na zijn promotieonderzoek bij de Universiteit Utrecht kwam hij in 2002 binnen bij de KB als beleidsmedewerker. Daarna verruilde hij die functie voor hoofd Kennisdiensten (nu online services) en hoofd Collecties.

Een andere bekende die in de redactie van InformatieProfessional plaatsneemt, is onze columnist Frank Huysmans. Hij werkt als bijzonder hoogleraar bibliotheekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel voor twee dagen per week wordt ondersteund door het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig onderzoeker en adviseur in de publieke informatievoorziening. ‘Mijn onderwijs en onderzoek staan in het teken van de veranderingen die openbare bibliotheken en andere organisaties in media en informatie ondergaan en de invloed hierop van (sociale) digitale media,’ aldus Frank.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 2 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *