Pen die spelfouten verbetert

De zogenaamde lernstift begint te trillen als je een spel- of grammaticafout maakt. De digitale pen, die nog in ontwikkeling is, is een uitvinding van Falk en Mandy Wolsky. De Oostenrijkse ondernemer Falk en onderwijskundige Mandy willen de pen in 2014 op de markt brengen. Momenteel zijn ze via crowdfunding op zoek naar investeerders, zodat ze hun prototype verder kunnen ontwikkelen.

Hoe de pen precies werkt, is nog niet bekend. De Wolsky’s willen niet al te veel technische informatie openbaar maken zolang hun product niet af is. Volgens het technologietijdschrift Wired controleert de pen, die via wifi met internet verbonden is, via handschriftherkenning en een spellings- en grammaticadatabase teksten realtime op fouten.

www.lernstift.com

Deze bijdrage komt uit IP nr. 2 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *