Franse uitgever neemt Sdu over

De Nederlandse uitgever Sdu wordt overgenomen door de Franse branchegenoot Editions Lefebvre Sarrut (ELS). Sdu heeft ongeveer 600 medewerkers en had in 2011 een omzet van ruim 130 miljoen euro. De uitgever is een van de grootste Nederlandse spelers op het gebied van juridische vaktijdschriften, boeken en online informatie. Sdu was vroeger een staatsbedrijf. De afkorting stond voor Staatsdrukkerij en Uitgeverij.

ELS heeft circa 1800 mensen in dienst en is een van de grootste Franse uitgeverijen op de markt van juridische vakinformatie en opleidingen. De Franse uitgever wil met de overname zijn positie in Nederland en Duitsland versterken. Voor het personeel van Sdu heeft de overname vooralsnog geen gevolgen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 2 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *