Eerste presidentiële bibliotheek heeft ‘Wikipedian in residence’

Student Informatiewetenschappen gaat informatie over Gerald Ford in Wikipedia verbeteren.

De Gerald R. Ford Presidential Library heeft een primeur. Het is de eerste presidentiële bibliotheek met een zogeheten ‘Wikipedian in residence’. Student Informatiewetenschappen aan de University of Michigan Michael Barera loopt stage in de bibliotheek en heeft als taak de Gerald R. Ford bekender te maken op Wikipedia.

Barera schrijft en redigeert al vijf jaar artikelen voor Wikipedia. Hij zal niet alleen bestaande artikelen over oud-president Ford verbeteren en uitbreiden, ook zal hij nieuwe artikelen schrijven over onderwerpen die met Fords politieke beleid te maken hebben.

Het British Museum was in 2010 de eerste erfgoedorganisatie die een Wikipedian in residence inhuurde. Sindsdien hebben ongeveer dertig organisaties tijdelijk een Wikipediaan in huis gehad, waaronder de US National Archives en de Deense Koninklijke Bibliotheek.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 2 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *